Makeovers

Bricolaj de Pasti

April 5, 2018
30123750_10156390368588489_1182275093519138816_o

Asa cum te-am obisnuit, mi-am facut singura o decoratiune pentru Pasti, una pe care cu usurinta o poti face si tu acasa, cu lucruri pe care cu siguranta le ai la indemana: un cofrag pentru oua si... Oua. Dificultate? Simplu de tot. Timp? In functie de cat de complex e modelul, incepe de la 30 minute in sus.
Iti scriu aici pasii, poate te gandesti si faci si tu, mai este timp pana duminica.

Materiale necesare: cofrag de oua, oua, ac, vopsea, pensula, adeziv (daca lipesti servetele, daca nu, poti tu sa pictezi ceva, eu nu am talentul asta 😀), foehn (ca sa mearga treaba mai repede).

Pasii:
1. Vopsim cofragul cu vopsea acrilica alba.


2. Pana se usca cofragul, pregatim ouale. Eu am facut 2 tipuri. Pentru primul model, am facut gauri cu acul in ambele capete ale oualor si am suflat (da, am suflat) intr-o gaura pana a iesit tot continutul pe cealalta gaura. Pentru celalalt model am spart ouale si am pastrat carapacea, urmand sa pun flori in ele (vei vedea la final). Daca tot am facut pasul asta, am facut si o omleta buuuuuna. Dar sa revenim la proiectul nostru. Am spalat cojile de oua si le-am uscat.


3. Vopsim ouale in culorile care ne plac si le  uscam cu foehnul, in felul asta terminam pasul in 15 minute. Ca de obicei, am ales alb si nuante pastelate: mov, turcoaz, roz.
4. Optional, putem decora cofragul si ouale cu tehnica servetelului. Eu mai aveam cateva resturi de servetel cu florile folosite la cutia wahm(o gasesti aici) si mi-am mai printat ceva cu specific pascal. Asta a mai durat 10 minute. Pe ouale pastelate am pus si cativa stropi de vopsea alba.


5. Optional, se pot pune pe marginile cofragului urme de vopsea neagra, sa semene cu vasele emailate carora le-a sarit smaltul din loc in loc. E un look care mie imi place, tu poti sa il aplici sau nu.
6. La final, decoram cu niste flori si il punem la vedere.

Cam asta mi-a iesit mie:

Nu e greu, nu?
Sa avem sarbatori linistite, fericite si, pe cat se poate, cu decoratiuni facute de noi. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *